Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Könyvtolmácsok - világirodalom, és a fordítók, akik mögötte vannak Nyomtatás E-mail
Írta: Szabados Attila   
2024. március 21.
A világirodalom klasszikusai, de legújabb csúcsteljesítményei sem maguktól fordulnak magyarra. Az Élet és Irodalom szerkesztősége a Magyar Műfordítók Egyesületével (MEGY) és az Írók Boltjával együttműködésben felvállalták, hogy bemutatják a műfordítók munkáját a nagyközönségnek. Anyanyelvünk, a minőségi magyar szöveg és az olvasás iránti rajongás összeköt, ezért a FERLING, a FleishmanHillard Café és a Noguchi kommunikációs ügynökségek örömmel támogatják a Könyvtolmácsok projektet. Az Írók Boltjában az Élet és Irodalom szerkesztői beszélgetnek a kortárs irodalom meghatározó műfordítóival - közösen dolgozunk azért, hogy minél többen megismerjék különleges mesterségük műhelytitkait.
Tovább...
 
A Vörösmarty Színház bemutatta A kőszívű ember fiai előadást Nyomtatás E-mail
Írta: Kozma Botond   
2024. március 20.
Március 16-án tartották a Vörösmarty Színház A kőszívű ember fiai című előadás premierjét, Szikora János rendezésében. A darabot Jókai Mór regénye alapján a rendezővel közösen Selmeczi Bea, dramaturg adaptálta színpadra. A történetet nagyszabású, látványos, kosztümös produkció keretében tekintheti meg a közönség Székesfehérváron.
Tovább...
 
Kiállítás nyílik Lebár József grafikusművész alkotásaiból a Munkácsy iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. március 20.
Lebár József grafikusművész alkotásait láthatják az érdeklődők a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A tárlat megnyitója március 20-án, szerdán 15.00 órakor kezdődik.
Tovább...
 
A családok felé is nyit nappali programjaival az EFOTT fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Budai Marcell - EFOTT   
2024. március 19.
A legtartalmasabb nappali programlehetőségeket szeretné kínálni az EFOTT a nyári zenei fesztiválok közül, nyitva a családok felé is. 14 év alattiaknak, szülői felügyelettel ingyenes lesz a belépés, és új, önálló jegytípust is bevezet a fesztivál a nappali eseményeire: több mint 100 aktivitással, több mint 20 egyetem részvételével és több mint 40 kipróbálható sportággal várja az érdeklődőket július 10. és 14. között a Velencei-tó partján.
Tovább...
 
Henry Kissinger könyvét mutatják be a Mathias Corvinus Collegiumban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 19.
Henry Kissinger, az Egyesült Államok korábbi nemzetbiztonsági főtanácsadójának a könyvét mutatják be március 19-én, kedden 17.00 órától a Mathias Corvinus Collegiumban. Az állam vezetéséről című kötetet Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője ajánlja.
Tovább...
 
Márciusban két alkalommal is tárlatvezetéseket tartanak Az ókori Kína kincsei kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 19.
A nagy érdeklődésre való tekintettel a Szent István Király Múzeum tárlatvezetéseket szervez Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok kora című kiállításon. Ebben a hónapban két alkalmat vehetnek részt ezeken előzetes regisztráció után az érdeklődők.
Tovább...
 
Szelíd szavú hősök – Éltre kelt Munkácsy-kép Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. március 16.
Munkácsy Mihály Tépéscsinálók című festménye "mozdult meg" a Városház téren. Az ünnepi műsor részeként Szelíd szavú hősök – avagy nők a forradalomban címmel a Szabad Színház utcaszínházi előadásának lehetett részese a közönség.
Tovább...
 
Korálok, kantáták és örömzene a Bach Mindenkinek Fesztivál 2024 fehérvári koncertjein Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 15.
Korálok, kantáták csendülnek fel fehérvári kórusok és hangszeres művészek előadásában a tizedik Bach Mindenkinek Fesztiválon. A programhoz csatlakozó mintegy 100 település között Székesfehérvár is jelen van. Márciusban az Evangélikus-templomban két alkalommal rendeznek koncertet.
Tovább...
 
A nemzeti ünnepen ingyenesen látogathatók a Szent István Király Múzeum nyitva lévő kiállítóhelyei Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 15.
A Szent István Király Múzeum ingyenesen várja a múzeum- és művészetkedvelőket a nemzeti ünnepen – adta hírül közösségi oldalán az intézmény. Március 15-én, pénteken az alábbi kiállítóhelyek állnak nyitva a közönség előtt:
Tovább...
 
Székesfehérvár Zenei Nevelésért Díj – április 5-ig bárki javaslatot tehet az idei díjazottakra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 14.
Április 5-ig várják a javaslatokat a Székesfehérvár Zenei Nevelésért Díj jelöltjeire. A díjat, amelyet a város zenei életét kiemelkedő munkájukkal gazdagító tanárok, közösségek elismerésére alapítottak, idén tizenegyedik alkalommal adják át a májusi ünnepi hangversenyen.
Tovább...
 
Ma este kulturális, zenei napot rendez a Kodolányi János Egyetem Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 13.
KODOpen Art Műhely címmel kulturális zenei napot rendez a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszéke, a Hallgatói Központ, valamint a Museum Café. Az alkalommal fellép Orsovai Reni, helyi slam poetry előadók, az estet pedig a tanszék hallgatóinak közös zenélése zárja.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 6193